Diyarbakır'da 'Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi'

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Ergani ilçesinde kadınlara yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Ahmetli Mahallesindeki Şehit Öğretmen Yavuz Akgöz İlkokulu'nda düzenlenen programının açılışında konuşan Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, hazırlanan projenin, kadınların kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirilmesi için gerçekleştirildiğini söyledi.

Aksoy, projenin amacının özellikle kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere kadın sağlığı hakkında kadınları bilgilendirmek olduğunu belirterek, kadınların her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını istediklerini bildirdi.

Hastalıkların yanı sıra kadına yönelik şiddet durumunda kadınların nerelere başvuracakları hakkında da bilgilendirme yapıldığını ifade eden Aksoy, şöyle dedi:

"Anne sütünün yararları konusuna da değineceğiz. Kadını ilgilendiren belirli konuları sizleri fazla sıkmadan aktaracağız. Benim sizlerden bir isteğim olacak; kendi kendine meme muayenesini her ay mutlaka uygulamamız gerekiyor ve burada anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşmanızı istiyorum. Kendinizi ihmal etmeyin, sağlığınıza önem verin."

Kadın sağlığı eğitimin ardından, Çocuk ve Kadın Suç İşlem Astsubayı Ayşe Gül Suna aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konusunda sunum yaptı.

Etkinliğe, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Ergani Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek de katıldı.

Kaynak: AA