Yıllar Önce Attığı Tweetler Yüzünden Yeni Görevinden Oldu

İspanya'da Madrid Belediye Meclisi üyeliğine getirilen Guillermo Zapata, dört yıl önce attığı, Holokost ve terörizm kurbanlarıyla dalga geçtiği tweetleri yüzünden istifa etti.

Başkentin yönetimini 24 yıldır elinde tutan Halk Partisi'ni (PP) yenilgiye uğratarak Madrid Belediye Başkanlığına seçilen, Podemos'un (Yapabiliriz) desteklediği siyasi oluşumun adayı Manuela Carmena, cumartesi günü yemin ettikten sonra spor ve kültürden sorumlu belediye yönetim üyeliğine Guillermo Zapata'yı atadı. Ancak Zapata, 2011 yılında attığı, Holokost ve ETA terörizmi mağdurlarıyla dalga geçen tweetleri basına yansıyınca istifa etmek zorunda kaldı.

Madrid Belediye Başkanı Carmena, bir televizyon programına yaptığı açıklamada, "Kara mizahın da bir sınırı vardır, gaddarca olamaz" diyerek Zapata'nın istifasını kabul etti.

Zapata, 2011 yılında attığı bir tweette "Bir Seat 600'ün içine 5 milyon Yahudiyi nasıl koyarsın? Kül tablasında" diye yazmıştı.

Bu arada İspanyol polisinin de Zapata'nın tweetlerinin suç unsuru teşkil edip etmediğini araştırmak için soruşturma başlattığı açıklandı.

Kaynak: AA