Girişimcilik Eğitiminin Tamamlayan 50 Girişimci Sertifikasını Aldı
Bitlis’in Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESO)tarafından açılan “Girişimcilik Eğitimi” Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bir işi başarılı bir şekilde yapmadaki en büyük etkenin cesaret, girişim ve sermaye olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, “Bir işte başarılı olunmak isteniyorsa, o işle ilgili girişimcilik ve cesaret çok önemlidir. O yüzden girişim ve cesaretin olduğu tüm girişimlerin başarıyla sonuçlandığına şahit oluyoruz. Ben bu vesile ile hem cesaret hem de girişimcilik göstererek bu kurslara katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve iş hayatlarında başarı ve bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.
Girişimcilik eğitimi kursu için yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ise, 100 kişi olmak üzere iki ayrı etapta düzenledikleri kursun ilk etabını başarıyla tamamladıklarını, ikinci etabının ise Pazartesi günü başlayacağını belirtti.
Kursiyerlerin aldıkları eğitim ve belge ile KOSGEB’ten 30 bin TL hibe, 70 bin TL’de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile kredi alabileceklerini ifade eden Tekin, girişimciler sayesinde işsizliğin her geçen gün azalacağını belirterek şöyle konuştu: “İnşallah gerek bölgemiz ve gerekse bölgemiz adına başta en temel sorunlarımızdan olan işsizlik sorununun çözümüne, girişimciliği teşvik etmek suretiyle kısmen de olsa katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bilhassa önem verdiğimiz bu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Girişimcilik eğitimine alıp, aldıklarını eğitim sonucunda girişimcilik ve üretkenlik anlamında ufku genişleten ve sertifika almaya hak kazanan 50 kursiyerimizin yaşamlarının ileri yıllarında aldıkları eğitimi pratiğe geçirip, kentimizin ve ülkemizin ekonomisine ivme kazandıracak girişimlerde bulunmalarını temenni ediyoruz. Yine bu noktada Tatvan ESO olarak, girişimci her birey için elimizden gelen desteği sunacağımızı belirtirken, hepsine yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
“ÜYELERE PROJE DESTEĞİ SAĞLAMAK İÇİN PROJE OFİSİ KURDUK”
Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı üyelere proje desteği sağlamak amacıyla oda bünyesinde proje ofisi kurduklarını da dile getiren Tekin, bu sayede Esnaf odası üyelerine DAKA, KOSGEB, Avrupa Birliği, Yerel ve Ulusal proje fonları için proje desteği sunacaklarını anlattı. Hayata geçirilen projenin göreve gelmeden önce vaat ettiği projeler arasında yer aldığını hatırlatan Tekin, “Göreve gelmeden önce esnafımız için hayata geçirmeyi planladığımız önemli projelerimizden biri de proje destek ofisimizi kurmaktı. Şu ana kadar birçok önemli projeyi hayata geçiren odamız şimdi de proje ofisimizi faaliyete sokmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Alanında uzman ekibimizin hizmet vereceği proje ofisimizde esnaflarımız DAKA, KOSGEB, Avrupa Birliği, yerel ve ulusal proje fonları için proje desteği alabilecek. Özellikle odamız öncülüğünde açılan girişimcilik eğitimleri sonucunda sertifikalarını alan girişimci arkadaşlarımız, proje ofisimizden yararlanabilecektir. Ekibimiz şuan itibariyle proje başvurularını almaktadır. Konuyla ilgili odamızdan gerekli bilgiler alınabilir” şeklinde konuştu.
Bitlis Odalar Birliği Başkanı Sadettin Özvural da, genç girişimcilere nasihatlerde bulunarak, yatırım yapacakları alanları ve işi iyi belirlemeleri gerektiğine dikkat çekti.
Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 20 gün devam eden eğitimleri başarıyla tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
