Tunceli İl Özel İdaresi, Araç Parkını Yeniledi

Tunceli İl Özel İdaresi, araç parkını yeniledi.

Tunceli İl Özel İdaresi, Araç Parkını Yeniledi
İl Özel İdaresine alınan araçların tanıtımı için Genel Sekreterlik yerleşkesinde tören düzenlendi.

Burada konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, 2 milyon 500 bin lira ödenek ayırarak iş makinelerini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe edilen çöp kamyonlarını hizmete sunacaklarını belirtti.

Kaymak, bu yıl 185 köy yolunu yapacaklarını kaydederek, "Yine Köy Altyapısının Desteklenmesi Projesi'nden bu sene 7 milyon 704 bin lira ödenek geldi. Bununla 20 yol, 37 içme suyu altyapısı, 2 atık su tesisi yapacağız. Şu anda ihaleleri yapıldı, çalışmalara başladı" diye konuştu.

Kaymak, ziyaret yollarının yapımı için 13 milyon liralık proje hazırladıklarını belirterek, bunun 5 milyon lirasının geldiğini, ihalelerin yapıldığını kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım da kurumun 4 kamyon, 6 otomobil, bir paletli yükleyici, bir silindir, bir seyyar hava kompresörünü eski olduğu için sattıklarını, bu satıştan 141 bin 700 lira gelir elde ettiklerini belirterek, "Aldığımız yaklaşık 2 milyon 600 bin lira tutarındaki 2 greyder, 2 kamyon, bir dozer, 2 otomobil, bir asfalt distribütörü, bir silindir, 2 hibe çöp kamyonu olmak üzere toplam 11 aracın envantere eklenmesiyle kurumumuzun hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamış olduk" dedi.

Törene Vali Yardımcısı Olgun Öner, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, İl Jandarma Alay Komutanı Pilot Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve kurum çalışanları katıldı.

Kaynak: AA