Zırhlıoğlu Açıklaması 'Köylü Üretemez Duruma Geldi'

MHP Bursa milletvekili adayı Fevzi Zırhlıoğlu, köylülerle buluşup lokma döktü.

Zırhlıoğlu Açıklaması 'Köylü Üretemez Duruma Geldi'
Tarım kesiminin zor durumda olduğunu ve çiftçilerin bitme noktasına geldiğini söyleyen Zırhlıoğlu, MHP iktidarında köylülere büyük destek vereceklerini belirtti.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu köyünü ziyaret eden Zırhlıoğlu, köyleri MHP iktidarında yeniden canlandıracaklarının sözünü verdi. Çiftçinin üretemez duruma geldiğini ifade eden Zırhlıoğlu, “Bugün Gündoğdu köyünde vatandaşlarımızla buluşup sohbet etme imkanı bulduk. Görüyoruz ki çiftçi artık üretemez duruma gelmiş. Bize sıkıntılarını anlatılar. Çiftçilerimizin sıkıntıları o kadar çok ki saymakla bitmez. Biz diyoruz ki çiftçimizin bu sıkıntılardan kurtulmasının tek çaresi MHP iktidarı. Bizim iktidarımızda çiftçimize başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişimi sağlanacak, mazot 1 lira 75 kuruş olacak, sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak. Çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecektir, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdileri KDV yüzde 1’e düşülecektir” dedi.

Dezavantajlı grupların işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanacağını belirten, Zırhlıoğlu, “Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacak, sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyecek iktidarımızda da devam edecektir, bankaların ücretli ve emeklilerin maaş hesaplarına bloke uygulamaları engellenecek, alacakların vasfı ne olursa olsun icra ve haciz uygulamaları hiç kimsenin gelirini asgari ücretin altına düşürecek şekilde uygulanamayacaktır, muhtaç ailelere iş imkanı ya da 700 lira aile desteği verilecektir, 65 yaş aylıklar artırılarak 300 lira yükseltilecek, yaşlısı olana sosyal bakım yardımı verilecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA