Vatandaşlardan Park Yapımına Boğalı Tepki

Ağlı ilçesinde, içinde boğa heykeli bulunan parkın yapımını boğayla protesto eden esnafla belediye başkanı arasında tartışma yaşandı.

Bazı iş yeri sahipleri, araç park yeri olmayacağından müşterilerini kaybedeceklerini gerekçe göstererek, Gençlik Meydanı'na yapılan parka tepki gösterdi.

Vatandaşlar, gelişmeyi protesto için üzerinde "Hizmet vermeye devam etmek istiyoruz Reis Bey" yazılı afiş bulunan boğayı alana getirdi.

Bunu gören Belediye Başkanı Şahin Çolak, esnafa "Ben size hizmet etmek istiyorum, 'Reis Bey' diye danaya yazamazsınız" şeklinde bağırdı. Polislere de "Memur bey, sizi göreve davet ediyorum" diye seslenen Çolak, boğanın üzerinden yazının indirilmesini istedi.

Bölgedeki esnaflardan Şenol Yürük (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde yaklaşık 200-250 civarında müşterisinin geldiğini, bunun da 50 araca tekabül ettiğini söyledi.

Yapımına dün başlanan inşaat nedeniyle müşterilerine araçlarını park edecek yer bırakılmadığını savunan Yürük, "Bundan zarar görüyoruz, başkan beye de bunu ifade etmeye çalışıyoruz. Kendisiyle görüştük ama o hiçbir adım atmadı" dedi. Yürük, belediye başkanının, üzerinde afiş bulunan boğa konusunda kendilerini yanlış anladığını savundu.

Çolak'ın, Ağlı'nın eti meşhur olduğu için parka boğa heykeli konulacağını söylediğini aktaran Yürük, "Biz de bu iş resimle değil ancak canlı danayı buraya getirerek, dört dörtlük bir et keserek yapılabileceğini ifade etmek istedik. Sadece oradaki resim bir iş yapmaz, canlı dana bu işi yapar. Bizim başkanı danaya benzetmemiz gibi bir şey olmadı" diye konuştu.

Tacettin Ketenci de dar bir alanda hizmet verdiklerini, parkın araç giriş çıkışını olumsuz etkileyeceğini öne sürerek, "Biz burayı işletiyoruz, bununla ekmek yiyoruz. Kendisine, boğayla herhangi bir benzetme yapmadık. Kendileri yanlış anladılar" ifadesini kullandı.

- "Bu arkadaşlarımızın esnaflığıyla da gurur duyuyorum"

Belediye Başkanı Çolak ise meydanda görüntü kirliliği oluşturduğu için böyle bir projeye gereksinim duyulduğunu söyledi.

Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda çalışmalara başladıklarını vurgulayan Çolak, şunları kaydetti:

"Bu kararda, o meydanın 725 metrekarelik bir bölümüne 100 metrekare bir park alanı yapmak istedik. Benim gayem, esnafımıza bir zarar vermek değil. Bu arkadaşlarımızın esnaflığıyla da gurur duyuyorum. Ağlı'nın çok güzel reklamını yapıyorlar ancak belediyenin görevleri arasında da çevre kirliliğini gidermek, daha güzel, makyajlı bir ilçe görünümü vermek amacıyla bu hizmetleri yapmakla yükümlüyüm. Vatandaşımız bunun için bizi belediye başkanı görevlendirdi ama boğayla yaptıkları davranış hiç hoş değildi."

Kaynak: AA