Büro Memur-Sen Üyeleri Mesai Ücretlerinin Ödenmesini İstiyor

Büro Memur-Sen İçel Şube Başkanı Ahmet Kızıl, fazla mesai ücretlerinin ödenmesini isteyerek, “Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir” dedi.

Büro Memur-Sen Üyeleri Mesai Ücretlerinin Ödenmesini İstiyor
Büro Memur-Sen İçel Şubesi üyeleri, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ dolayısıyla İçel Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Ahmet Kızıl, Sosyal Güvenlik Kurumu personellerinin yoğun bir tempo ile çalıştığını belirterek, "Yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan, mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadır. Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele, yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerinin ödenmemesi, personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir” diye konuştu.

Fazla mesai ücretleri gibi ödenmeyen ikramiyelerin de memurları mağdur ettiğini belirten Kızıl, şunları kaydetti:

"Hatırlanacağı üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda daha önce memurlara ödenen ikramiyeler de fazla mesai ücretleri gibi ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hazırlanan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırıldı. Memurun küçük olan ekmeğinden haksız bir şekilde bir dilim daha koparıldı. Anayasa Mahkemesi, kararnamenin mali haklarlar ilgili hükmünü 6223 Yetki Kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan bireysel davalar da mevcuttur.”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: İHA