Yakutiye'nin Gelecek Vizyonuyla
Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile Cennet Çeşme sokak yenileniyor. 3,6 milyon lira bedel ödenerek yıkılan dükkanların ardından caddeyi genişleten çalışma, aynı zamanda Boyahane Camii ile Hamamını gün yüzüne çıkarmıştı. Ali Korkut, sokağın yeniden düzenleneceğini, Mumcu caddesine bağlanan ara sokakta da kot çalışmasıyla düzenleme yapılacağını belirtti.

Baraka dükkanlar kapatmıştı
Cennet Çeşme sokak, baraka şeklinde dükkanlar ile adeta keşmekeşi andıran görüntüden Yakutiye Belediyesinin kamulaştırmalarıyla kurtarılmıştı. Cennet Çeşme Sokakta bulunan kötü yapılar 3,6 milyon lira kamulaştırma bedeli ödenerek yıkıldı. Yıkımla birlikte 400 yıllık Boyahane Camii ve Hamamı da gün yüzüne çıkarılmış oldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Bu bedeller geçmişte yanlış zihniyetle kurulmuş yapılar için havaya ödenen paralardır. Oysa gelecek vizyonu taşıyan yapılaşmalar ile bu tür yanlışlar önlenebilir. Tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak, daracık sokakları genişletecek daha çok çalışmamız olacak. Vizyonumuz ve misyonumuz daha güzel bir Yakutiye yolunda adımları sürdürmektir" şeklinde konuştu.
3.6 milyon harcandı
1 parseli kamu kuruluşuna, 1 parseli yardım derneğine ait olmak üzere toplam 21 şahsın yeri mahkeme tarafından belirlenen bedel üzerinden 3 milyon lirası arsa toplamda arsa ve enkaz 3.611.225 lira ödenerek kamulaştırıldı. Enkaz ve arsa ayrı ayrı değer biçilerek kamulaştırma gerçekleştirildi.
Enkaz kamulaştırmasında Bayındırlık Bakanlığı tarafından tespit edilen değerleme esas alındı.
