Çiğli'de Onlarca Vatandaşları Buluşturan Gece

Her yıl 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü nedeniyle, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte sergilenen halk oyunları renkli görüntülere sahne oldu.

Çiğli'de Onlarca Vatandaşları Buluşturan Gece
Çiğli Belediyesi tarafından “Dünya Dans Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çeşitli toplulukların gösterilerini sunduğu etkinlikte, yöresel kıyafetlerle farklı bölgelerden sunulan halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Dansçılar arasında ZİÇEV Engelliler Okulu öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Büyük Çiğli Maltepe Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu, TUANA Halk Dansları ekibi yer aldı. Geceye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece, bütün dans gruplarına Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından çiçek takdimi ile sonlandırıldı. Başkan Hasan Arslan, yaptığı konuşmada keyifli bir akşam geçirdiklerini ifade ederek, "Dünya Dans Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz ’Çiğli Dans Ediyor’ etkinliğimizde sizlerle böyle anlamlı bir gecede buluşmaktan çok memnunum. Hepsi birbirinden değerli dans topluluklarımızdan muhteşem dans gösterileri izledik. İnsanlığın kendini ifade etme biçimlerinden biri de dans etmektir. Bazı toplumlarda bu dans olgusu çok daha büyük bir kültürel değerdir. Sanatın bu en incelikli alanlarından biri, yaşamlarımız için de vazgeçilmezdir. Coşkunun, heyecanın, sevincin ve mutluluğun arttığı bu geceyi hep birlikte renklendirdik. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Nice nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle diyorum” dedi.

Kaynak: İHA