2. Mersin Kültürler Festivali'ne Doğru

İçel Valiliği himayesinde, İçel Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile kentteki hemşeri ve kültür dernekleri iş birliğinde gerçekleştirilen İçel Kültürler Festivali'nin ikincisi 17-19 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek etkinlik 19 Nisan'a kadar sürecek. 60 derneğin katılacağı festivalin bütçesi için ise 120 bin lira harcanacak.
Festival Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, bir kafede yaptığı açıklamada, 2. İçel Kültür Festivali'nin 17 Nisan Cuma günü saat 14.00'de İçel Tren Garı'ndan hareket edecek kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyledi.


Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan açılış töreninde, hattat Etem Çalışkan, orkestra şefi Murat Kodallı ve hayırsever Eyüp Aygar'a ödül verileceğini kaydeden Sağlam, Kültür Merkezi'ndeki törende ise 3 boyutlu İçel Fotoğrafları Sergisi'nin yer alacağını aktardı.
Konserler, dans, halk oyunları ve animasyon gösterilerinin de festival kapsamında izleyenlerle bulaşacağını kaydeden Sağlam, 3 gün sürecek etkinlikte, hemşeri ve kültür derneklerinin de yörelerine özgü oyunlar ve tatlarla festivale renk katacaklarını söyledi.

Aynı zamanda etkinlikte, İçel İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Organ ve Doku Nakil Bağışı, İçel Ortopedik Engelliler Derneği, Kanserle Dans Derneği, Alzheimer Derneği ve Yeşilay'ın da stantlarının yer alacağını ifade eden Sağlam, İçelli yazarların imza günü düzenleyerek kitapseverlerle buluşacağını, Atatürk Caddesi ve Çamlıbel'deki mağazaların etkinlik süresince indirimler sunarak festivalde yer alacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA