Babasını Öldüren Sanıktan 'Şiddet Uyguluyordu” Savunması

Adana'da tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, olay günü uyuduğu sırada babasının kendisine beyzbol sopası ile vurduğunu, ayrıca sürekli annesine ve kendisine şiddet uyguladığını iddia etti.


Yüreğir ilçesinin Havutlu Mahallesi'nde 14 Ocak'ta meydana gelen olayda, uyuşturucu bağımlısı Günay Ö. (25) tartıştığı babası Nihat Ö.’yü (58) mutfaktan aldığı bıçakla bacağından yaraladı. Damarları kesilen ve aşırı kan kaybeden Nihat Ö., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Günay Ö. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'Yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Günay Ö., babasının annesine ve kendisine sürekli şiddet uyguladığını ileri sürdü. Annesi ve babasının ayrı olduğunu belirten Günay Ö., "Ben annemle birlikte yaşıyordum. Evde uyurken birden babamın bana beyzbol sopası ile vurduğunu gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Mutfaktan aldığım bıçakla bacağına sadece bir kez vurdum. Sonra evden kaçtım. Babamın uyguladığı şiddet nedeniyle birkaç kez şikayette bulunduk. Ayrıca madde bağımlısıyım. Ancak olay günü uyuşturucu kullanmamıştım" diye savunma yaptı.

Tanık olarak ifade veren anne Nilgün Ö. (50) ise kocasından şiddet nedeniyle boşandığını belirterek, "Oğlumun babasına karşı kötü bir davranışını görmedim. Ayrı yaşamamıza rağmen eski eşim zaman zaman eve gelirdi" dedi.

Olayın görgü tanığı ve sanığın teyzesi Nalan Arı da, "Olay günü yeğenimin babasıyla bağrışması üzerine pencereden baktım. Günay eve gelip annesini sordu, geri çıktı. Geldiğinde kafasında şişlikler ve kanama vardı. Tekrar başlayan kavga sesleri üzerine pencereden baktığımda maktul yerde yatıyordu. Bunun üzerine eşim, Günay'ı babasının olduğu yerden uzaklaştırdı. Anne ve babasına şiddet uyguladığını hiç görmedim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Günay Ö.'nün tutukluluk halinin devamına karar verirken, eksik kalan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA