Suudi Arabistan'ın Yeni Veliahtı İle İkinci Veliahtına ''Biat Töreni''

Suudi Arabistanlılar, yeni Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ile ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a "itaat ve bağlılıklarını" bildirmeye başladı.

Kral Selman'ın çağrısı üzerine yapılan biat etme işlemleri, başkent Riyad'daki Kraliyet Sarayı'nda başladı. Eski Veliaht Mukrin bin Abdulaziz de yeni Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ile ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a bağlılıklarını bildirmek üzere gelenler arasında yerini aldı.

Suudi Arabistan yönetiminden biat töreninin süresine ilişkin bir açıklama yapılmadı, ancak törenin daha öncekilerde olduğu gibi bir kaç gün sürmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan'da yürürlükte olan sisteme göre halkın, "Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber üzerine yemin ederek" yeni krala, veliahta ve ikinci veliahta tam bağlılıklarını bildirmeleri gerekiyor.

Kral Selman bin Abdulaziz'in, Veliaht Prens Mukrin bin Abdulaziz'i kendi isteği üzerine görevden alarak, yerine ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz'i veliaht olarak atadığı, Prens Muhammed bin Selman'ı da ikinci veliaht olarak atadığı bildirilmişti.

Kaynak: AA