Milletvekili Koca'dan Slovenya Ulusal Meclis Başkanı'na Onur Yemeği

Türkiye-Slovenya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Slovenya Ulusal Meclisi Başkanı Milan Brglez ve beraberindeki heyet onuruna TBMM Mermerli Salon'da akşam yemeği verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Koca, etkinlikte yaptığı konuşmada, Brglez ve beraberindeki heyeti TBMM'de görmek ve ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Slovenya ziyaretini anımsatan Koca, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin ilişkilere ivme kazandırdığını aktardı.

İki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretlerin dostluğun pekişmesine imkan sağlayacağını belirten Koca, "Ziyaretlerin iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın, işbirliğin, birlik ve beraberliğin ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor. Her alanda ekonomik ilişkileri güçlendirmek durumundayız, iki ülke arasında ki ekonomik işbirliği geliştirilebilir" ifadesini kullandı.

Brglez ise iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik düzeyde kurulan diyaloğun teşvik edici bir diyalog olduğunu düşündüğünü ve bundan sonraki gelecekte de iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi anlamında iyi bir temel teşkil edeceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA