Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca: 'Kaliteli Çiğ Süt Üretiminde Yeni Aşamalar Kaydedilecektir”

Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, çiğ sütün sözleşmeli alım, satımına ilişin yayınlanan yönetmeliği değerlendirerek yönetmelikle üreticinin mağduriyetinin önüne geçilerek daha kaliteli çiğ süt üretiminde yeni aşamalar kaydedileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca: 'Kaliteli Çiğ Süt Üretiminde Yeni Aşamalar Kaydedilecektir”
Çiğ sütün sözleşmeli usulde alım satımına ilişkin yönetmelik 16 Nisan 2015 tarih ve 29328 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, süt üreticisinin mağduriyetinin önüne geçilmesi hedeflenen yönetmeliği değerlendirerek, "Bu yönetmelikle sanayiye arz edilen çiğ sütün alım ve satımının sözleşmeli usulde yapılacak, üretici, üretici örgütü ve alıcı arasında uyulması gereken kuralların belirlenmesi suretiyle üretim ve pazarlamada sürdürülebilirlik sağlanacak. Böylece arz talep dengesinin oluşturulması sonucu üreticinin mağduriyetinin önüne geçilebilecek ve çiğ süt üretiminde izlenebilirliğin sağlanması ile daha kaliteli çiğ süt üretimi yolunda yeni aşamalar kaydedilecektir" dedi.
Kaynak: İHA