Ak Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tüfekçi Açıklaması

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi, "Avrupalı Türklerin sandıklara gitmesi Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu kadar Avrupalı Türklerin istikbali için de önemli" dedi.

Köln'de bulunan AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Konya milletvekili Harun Tüfekçi, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarına sandığa gitmeleri çağrısından bulundu.
Avrupa'da yaşayan Türklere mesaj veren ve aynı zamanda AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı da olan Tüfekçi, "Siyasetin en önemli noktası vatandaşın sandığa gitmesiyle demokrasinin tecelli etmesidir. Vatandaşın olmadığı demokrasi düşünülemez. Biz mutlaka vatandaşımızın özellikle Avrupa'da nüfusun yoğun olduğu yerlerde 8 Mayıs ile 31 Mayıs arasında saat 10:00'dan 19:00'a kadar sandıklara gitmek suretiyle oylarını kullanmalarını rica ve istirham ediyoruz. Bu Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu kadar Avrupalı Türklerin istikbali için de önemli, ülkenin istikrarı için de önemlidir" dedi.

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Tüfekçi, şöyle devam etti:
"AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı olarak yaklaşık üç aydır Avrupa ve yurtdışında yapmış olduğumuz çalışmalarla vatandaşımızın sandığa gitmesi konusunda faaliyetler yürütmekteyiz. Gördük ki 50 yıl gibi uzun bir zamandır sandıktan uzakta olan ve sandıkla bağını koparmış olan vatandaşımız bu anlamda rabıtada problem yaşıyor. Bizler bire bir vatandaşımıza ulaşarak sandıkla aralarındaki hukuku oluşturmaya gayret ediyoruz. Uzunca bir zaman bu ve kolay değil ama inanıyorum ki her geçen gün Avrupalı Türkler Türk siyasetine olan ilgilerini arttıracaklar ve sandığa gitmek suretiyle bu siyasette bizde varız deme noktasına geleceklerdir ve kararlılıklarını ortaya koyacaklardır."
Seçim çalışmaları için oluşturulan SKM'nin yapısı hakkında bilgi veren Tüfekçi, Avrupa'da seçim çalışmaları kapsamında seçmenin yoğun olduğu 30 bölgede 1 Başkan ve 6 yardımcıdan oluşan SKM ekibi oluşturulduğunu kaydetti.

Harun Tüfekçi, yaptıkları çalışmalarla halkın sandıkla olan bağını güçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek siyasi görüşü ne olursa olsun demokrasiye katkı anlamında herkese sandığa gitme çağrısında bulunduklarını belirtti.

AK Parti'nin bu kadar sevilmesindeki esas unsurun halkın yanında durması olduğunu ifade eden Tüfekçi, ''AK Parti milletin dilinden konuşuyor, halk ile hemhal oluyor. AK Parti halkla siyaset yapmaktadır. AK Parti milletin partisidir ve yaptığı çalışmalarla devlet ile millet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.

Kaynak: AA