Tyb Konya Şubesi’nden Başkan Altay’a Ziyaret

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi üyeleri Selçuklu Belediyesi kütüphanelerine ziyaret ederek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile de görüştü.

Tyb Konya Şubesi’nden Başkan Altay’a Ziyaret

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi’nin Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’ne kazandırdığı okul kütüphanesinin ziyaretiyle başlayan program, daha sonra Selçuklu Belediyesi halk kütüphanelerinden Süleyman Çelebi Kütüphanesi’nin ziyaret edilmesiyle devam etti. TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ve beraberindeki yazarlar burada Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la bir araya geldi. Kültürel yayınlar, kütüphane hizmetleri ve Konya için yapılabilecek projelerin değerlendirildiği programın ardından yazarlar Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı devam eden Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi ve Kelebekler Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kütüphaneler Haftası nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmiş oldu ama biz Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile birlikte birçok çalışma yürütüyoruz. Şehrimizin kültürel hayatına ciddi katkılar sağlıyorsunuz ve bunu kurumsal hale getirdiniz. Bu çalışmalarınızdan dolayı şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu Medeniyeti’ne dair önemli işler yapmakla birlikte genç bir nüfusa sahip bir ilçe belediyesi olarak çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde 5 kütüphanenin aynı anda açılışı yapıldı. İnşallah yeni bağlanan mahallelerimizde de 3 kütüphane açarak bu sayıyı hızla çoğaltıyoruz. Burada amaç hem güncel yayınların takip edilmesini sağlamak hem de her yaş grubundan insana okuma alışkanlığını kazandırıp kitaplara en kolay ulaşılabilecekleri alanları oluşturmak. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarda açtığımız kütüphaneler aslında mahalleye de hizmet veriyor. Sadece öğrencilerimiz için değil özellikle merkezde alan bulamamanın sorunu aşılmış oldu. Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’ndaki kütüphane bunun için çok iyi bir örnek. Orada her kesimden insanımıza hizmet veriyoruz. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞEHRİN SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA KATKI SAĞLIYORUZ”
Selçuklu Belediyesi’nin de Yazarlar Birliği’nden bir talebi olduğunu ifade eden Başkan Altay,“ Artık Konya denince akla gelecek önemli şeylerden birisi de Kelebekler Vadisi olacak. Bununla ilgili kitaplar yazılırsa biz de baskı ile ilgili yardımcı olacağımızı ifade ediyoruz. Her manada bu konuyu Konya’nın gündemine daha fazla getirmiş oluruz. Bu konuda çalışacak arkadaşımız olursa onu da desteklemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

TYB Konya Şubesi’nin yazarları olarak zaman zaman şehir gezileri yaptıklarını ve bu gezileri de “Yazılacak Çok Şeyimiz Var” adı altında nitelediklerini ifade eden TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, “Bu gezilere ilk başladığımız ilçe Selçuklu idi. O zaman da Selçuklu’nun doğal ve kültürel zenginliklerini yazar arkadaşlarımızla müşahede etmiştik. Bundan yıllar sonra bugün de yine yazar arkadaşlarımızla bizleri bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin 15 yıldır kültürel etkinlik takvimi ile Konya’da önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Köseoğlu, “Son 15 yılda 500’ün üzerinde kültürel etkinliğe imza attık. Bu etkinlikleri Konya’mızın manevi iklimine katkılar sunmak için gayret gösteren yazar arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu çalışmalarda Selçuklu Belediyemizle de zaman zaman işbirliklerimiz oldu. Selçuklu Belediyesi’nin Konya’nın kültürel hizmetlerini takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SELÇUKLU BELEDİYESİ İLE HER ZAMAN İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”
Köseoğlu, “Selçuklu Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı kütüphane sayısının 20’ye ulaşmış olması bizleri çok memnun etti. Konya’da yaşayan yazarlarımızın da kitaplarının bu kütüphanelerde yer almasını arzu ediyoruz. Bu noktada Yazarlar Birliği olarak her zaman işbirliği yapabilir, bir aracılık hizmeti görebiliriz. Bu çalışmanın Konya’nın kültürel mirasının devredilmesi noktasında önemli bir hizmeti göreceğimizi düşünüyorum. Selçuklu Belediyesi Türkiye Yazarlar Birliği tarafından da ödüllü bir belediye. 2013 yılında yılın kamu yayıncılığı ödülünü Selçuklu Belediyesi Türkiye Yazarlar Birliği’nden aldı. Bu ödül bir tek esere verildi ama o esere kadar Selçuklu Belediyesi’nin kültürel alanda göstermiş olduğu performans ve diğer yayınlanan eserlerinde bu ödülün verilmesinde önemli bir katkısı vardı. Program vesilesi ile hem kütüphaneci hem de yazar arkadaşlarımızı bir araya getirmiş olmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA