Silifke’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

İçel’in Silifke ilçesinde müftülük tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

Silifke’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenen ’Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Silifke Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası açılış töreni Göksu Parkı'nda yapıldı.

Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Zeytinli Cami imamı Osman Çayır tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti

Silifke’de Kutlu Doğum haftası süresince çeşitli etkinlerin yapılacağını belirten Müftü Emin Yüksek, “Hz. Peygamber Efendimizin kardeşleri olmamız bilinciyle ve onunla birlikte olmayı kazanabilmek için bugün burada toplandık. Hoş geldiniz. Allah hepinizden razı olsun. 14 asır önce dünya yaşanmaz hale gelmişken, insanlık perişan olmuşken Allah bize Peygamberimizi yolladı. Onunla Dünya’ya nur geldi. İkramlar sadaka anlayışına döndü. Ruhumuza can geldi. Hepimiz onunla şereflendik, 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız', 'İman etmedikçe de Cennete giremezsiniz' diyen bir peygamberin ümmeti olmayı ne kadar hak ediyor olabiliriz. Birbirimizi sevmenin ilk şartı selam vermektir. Selam vermek insanları ve toplumları birbirine kaynaştırır. Müminler olarak toplumumuzda selamı yaygınlaştırmalıyız. programımıza katılan bütün davetlilerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA