Siirt'te Toplu Temel Atma Töreni

Siirt Belediyesince "Yeni Yerleşim Alanları ve Kent Genelinde Altyapıda Büyük Dönüşüm Başlıyor" sloganıyla hazırlanan üç proje için toplu temel atma töreni yapıldı.

SİSKİ Müdürlüğü bünyesinde 2015 yılı hizmet programı çerçevesinde 1000 metreküplük yeni su deposu, 10 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve 8 kilometrelik içme suyu hatlarının yapımı için Kooperatif Mahallesi Keşkol Küme Evleri yolunda toplu temel atma töreni gerçekleşti.
HDP ve DBP İl, ilçe ve belde yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, muhtar ve vatandaşların hazır bulunduğu törende konuşan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, belediyelerin halka hizmet ve halkın sorunlarını çözmek için var olduklarını belirterek, vatandaşlara iyi hizmet sunmak için çaba serf ettiklerini söyledi.

"Altyapıdan, üst yapıya, kültürel, sosyal ve spor alanlarında yakın zamanda birçok projemizin temellerini atacağız" diyen Bakırhan, şöyle konuştu:
"Biz de bugün yapılacak temel atama töreni ile Cezaevi bölgesi, Yeni Otogar, Doğan, Veysel Karani, Afetevler mahalleri ve Yağmurtepe köyüne kadar olan yeni yerleşim yerlerinin ana kolektör kanalizasyon hatlarını belediyemizin kendi olanakları ve araçları ile yapacağız. Geçmiş yıllarda kenttin alt yapısına döşenen PVC boru hatları sağlıksız oluşu nedeniyle yenileyeceğiz. Çalışmalarımız tamamlandığında çeşmeden akan su tertemiz ve sağlıklı olacaktır. Kenttin altyapısı, içme suyu, yollu, yeşil alanı, parkı ile halkımızın yararına olan tüm hizmetlerin çağdaş ve modern bir şekilde olmasında kararlıyız. 2015 yılı içerisinde, 1000 metreküplük yeni su deposu, 10 kilometrelik kanalizasyon ve 8 kilometrelik içme suyu hatlarını halkın hizmetine sunacağız."

Kaynak: AA