Siirt'te Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (Siirt TSO) tarafından Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Organizasyonu ile "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" verildi.

Siirt TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Siirt TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, bölgenin yıllardır var olan şiddet atmosferinden çıktığını ve artık ticaretin daha sık bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Kuzu, çözüm süreciyle birlikte, bölgede olayların sona ermesi ve özgürlüğün gelmesiyle birlikte hükümetin ve yetkililerin ticaretin önünü açmak için çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

İç pazarda sıkışmış bir durumda olduklarını ileri süren Kuzu, yatırımcıların, teşvik sistemlerinden ne şekilde faydalanabileceği yönünde sağlıklı bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Uzmanlardan bu konularda bilgi alacaklarını dile getiren Kuzu, şunları kaydetti:
"Irak, İran ve Türkü cumhuriyetlerinden teknoloji bakımından çok ilerdeyiz. Biz bu yerlerde eğer adapte olabilirsek, örgütlenip sermayelerimizi birleştirirsek, muhakkak bu yerler bizler için bulunmaz bir pazar haline gelecektir. Maalesef ilimizde ilçelerimizle birlikte ihracat yapan 10 şirketimiz bulunuyor. Bunlar da tam sağlıklı bir şekilde ihracat yapamıyorlar. Bunlara ek olarak bizler projeler üretiyoruz. Irak ve İran ülkelerinden birisinde pazar araştırması yapacağız. Bölgenin ürünlerini bu ülkelerde nasıl değerlendirebiliriz, bunun araştırmasını gerçekleştireceğiz."
Konuşmanın ardından, Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen ticaret uzmanları, esnaflara, ihracat ve büyüme ile ilgili seminer verdi.
Seminere, Kuzu'nun yanı sıra Siirt Ticaret İl Müdürü Abdurrezak Aslan, oda ve borsa üyeleri katıldı.

Kaynak: AA