Cinayet Sanığının Cezasında 'Tahrik İndirimi'

Adana'da karısının sevgilisini öldürdüğü iddiasıyla yangılanan sanığa önce müebbet hapis cezası verildi, ardından bu ceza ağır tahrik hükmü uygulanıp 10 yıla indirildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa K. (33), tutuksuz yargılanan eşi Yeliz K. (30) ve avukatlar katıldı.

Mustafa K. savunmasında, Fevzi Er'i kazayla öldürdüğünü öne sürerek, şunları anlattı:
"Maktulle eşim arasında ilişki olduğunu öğrenince Fevzi'yi aradım ve eşimi rahatsız etmemesini söyledim. 'Sen kocalık görevini yapmıyorsun' gibi şeyler söyleyip, küfür eden Fevzi evime geldi, cop ve bıçakla saldırdı. Elimden yaralandım. Can acısıyla bıçak aldım, dışarı iterken merdivenden yuvarlandık. Öldürme kastım yoktu, pişmanım.''
Yeliz K. ise Fevzi ile aralarında gönül bağı oluştuğunu, olay yaşanmasaydı kaçmayı planladıklarını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, sanığa önce "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Maktulün eve cop ve bıçakla gelmesi, sanığa saldırması, sanığın eşiyle ilişkilerinin cinsel boyuta varması nedeniyle ağır tahrik hükmü uygulayan heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak cezayı 10 yıla indirdi.
Diğer sanık Yeliz K'nın ise beraatine karar verildi.

Mustafa K, 5 Haziran 2014'te merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine gelen Fevzi Er'i (48) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.
Mustafa K. hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Yeliz K. için de yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA