Mehmet Ali Şahin: Başkanlık sistemi istikrarı sağlar

Partisnin Karabük'te düzenlediği yemeğe katılan Mehmet Ali Şahin “Başkanlık ülkede istikrarın yakalandığı bir atmosfer oluşturacak” dedi.

Mehmet Ali Şahin: Başkanlık sistemi istikrarı sağlar
Mehmet Ali Şahin: Başkanlık sistemi istikrarı sağlar
AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisi tarafından düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde konuştu. Ana muhalefet partisinin “iktidara geleceğim” dediğini belirten Şahin, “Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alabilecekleri en üst oy oranını açıkladı, ‘Hedefimiz yüzde 35' dedi. Yüzde 35'le iktidar olunmaz. Oda biliyor. Şu anda anketlerde yüzde 25'lerde. 10 puan daha artırarak yüzde 35'i tutturmayı hedefliyor” ifadelerini kullandı. Uzun yıllar siyasetin içinde bulunduğuna işaret eden Şahin, “İktidara en yakın parti demokrasilerde ana muhalefet partisidir, oda yüzde 35'ten yukarısını göremiyor” dedi.

DEMOKRATİK ATMOSFER OLUŞACAK

Şahin, Türkiye'de siyasi istikrarın devam edebilmesi için artık başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini, ifade etti. Masada duran bir bıçağı eline alarak salondakilere gösteren ve düz bir sopaya benzeten Şahin, şunları kaydetti: “Bunun ucu çatal olursa ve yere çakmaya çalışırsanız zor girer, zorlanırsınız. Biraz daha zorlarsanız ucu yarılır. Ucu çatal bir sopaya benzetiyorum şu anki parlamenter hükümet modelini. Halkın seçtiği bir tarafta cumhurbaşkanı bir tarafta başbakan. Bunu toprağa çakmaya çalışıyorsunuz hizmet olsun diye ama zorluyorsunuz. Zorlarsanız ortadan yarılır ve problemler çıkar. Eğer ucu düz ise çatal değilse istediğiniz kadar yere çakabilirsiniz. Başkanlık sistemi ucu çatal olmayan bir değnektir. Diğeri de ucu çatal olan değnektir. O bakımdan başkanlık sistemi hem ülkede istikrarın yakalanacağı hemde bu ülkede hükümet değişikliklerinin yaşanmadığı bir demokratik atmosfer oluşturacaktır.” Şahin, Başkanlık sistemi ve yeni bir anayasa için vatandaşlardan oy istdi
Kaynak: İHA