Tesk Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çalışan emeklilerden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) oranının düşürülmesi ve emeklilere yapılacak zam dolayısıyla teşekkür etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Maaşı 1000 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapılacağı ve çalışan emeklilerden yüzde 15 oranında kesilen SGDP'nin yüzde 10'a indirileceği"ne yönelik açıklamalarını çok olumlu bulduklarını belirtti.

SGDP kesintisinin indirilmesini değerlendiren Palandöken, "Yüzde 15 olan kesinti oranı yüzde 10'a indirilecek. Umarım ileride daha da iner bu oran. Maaşı 1000 liranın altında kalan emeklilerine seyyanen 100 lira zam yapılacak. Maaşı 1000 ile 1100 lira arasında olan emeklilerin maaşı da 1100 liraya tamamlanarak denge sağlanmaya çalışılacak. Bugünkü açıklamalar en çok esnaf ve sanatkar kesimimize olumlu katkı sağlayacak. SGDP oranının düşürülmesi ile emekli esnaf ve sanatkarımıza yapılacak maaş zammına camiamız adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Palandöken, Meclis gündemindeki tasarı yasalaştığında prim borçlarını yapılandıramayan 1 milyon 305 bin Bağ-Kur'lunun derhal sağlık hizmetinden yararlanacak olmasının esnaf ve sanatkar açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA