Van'da ' Şehitler Gecesi' Konferansı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilciliği tarafından, "Şehitler Gecesi'' konferansı düzenlendi.

Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen ve Kuran-Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan AGD Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, şehitliğin öneminden bahsederek Anadolu Gençlik Derneği olarak yetiştirilen her genci, şehidi şehit yapan mana üzere yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Vazifelerinin, Çanakkale şehitleri gibi vatanı uğruna can veren, davasına bağlı, imanlı, ahlaklı, bilgili gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Akbulut, şunları kaydetti:
"Dünyevileşme hastalığı Müslümanları iyice kuşattı. Öyle ki artık birine 'Allah sana şehadeti nasip etsin' dediğinizde, size 'Allah korusun' diye cevap verebiliyor. Yani Müslümanlar şehitlikten Allah'a sığınır duruma gelmişler. Müslümanların ikinci sınıf kesim muamelesi gördüğü, 'bir çiçekle bahar gelmez" denilen bir zamanda, hocamız mücadelesine başladı, adeta surda bir gedik açtı ve elbette hak gelince batıl zail oldu. Saçtığı tohumlar boy verdi, filizlendi. Hak uğrunda mücadele eden binlerce gül yetişti. Bizler de Anadolu Gençlik Derneği olarak, heyecanımızı kaybetmeden üzerimize yüklenen sorumluluklarla yolumuza devam ediyoruz."
Programda ezgilerin seslendirilmesi ve sinevizyon gösteriminin ardından araştırmacı yazar Cansuyu Yardımlaşma Derneği Afrika Sorumlusu M. Mustafa Uzun "Şehitlerin Kanlarıyla Büyüyen Zafer" konulu bir seminer verdi.
Konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA