Vali Altıparmak'tan Okul Ziyareti

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Osmangazi Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Palandöken ilçesindeki Osmangazi Ortaokulu'nda Beden EğŸitimi dersine katılan öğŸrencilerle voleybol oynayan Vali Altıparmak, Okul Müdürü Yüksel KasapoğŸlu'ndan bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Palandöken Kaymakamı Gürbüz KarakuşŸ, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Milli EğŸitim Müdürü Yüksel Arslan ve İller Bankası Bölge Müdürü Selami ǖcal ile sınıfları gezen Altıparmak, öğŸrencilerle sohbet etti.
ǖğŸrencilere, boşŸ vakitlerini kitap okuyarak değŸerlendirmeleri için önerilerde bulunan Altıparmak, kitapların dünyanın en zeki en saygın kişŸileri tarafından konuşŸarak anlattıkları değŸil, üzerinde düşŸünerek yazdıkları şŸeyler olduğŸunu vurguladı.
Altıparmak, "Bu imkan bence kaçırılmamalı. O kıymetli kişŸilerle karşŸılaşŸma imkanınız var mı? Sohbet etme imkanınız var mı? Bu imkanları bulsanız bile o kişŸi, o fikirleri o şŸekilde size ifade edemeyebilir ama kitap elinizde, onun için bu fırsatı iyi değŸerlendirin" ifadesini kullandı.
Kendi yazarlarını bilmeyenin, yabancı yazarları bilse dahi onu değŸerlendiremeyeceğŸini dile getiren Altıparmak, kendi kültürümüzü, kendi milli değŸerlerimizi öğŸrenmek için öncelikle kendi yazarlarımızı tanımamız ve kitaplarını okumamız gerektiğŸini belirtti.

 
Kaynak: AA