Özgecan'ın Ailesinden Tjk'ya Teşekkür

İçel'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızları anısına koşu düzenleyen Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yetkililerine teşekkür etti.

TJK'dan yapılan açıklamaya göre, Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürü Teyfik Süha Mutlu, Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret etti. Anne Songül ve baba Mehmet Aslan ziyarette, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızları anısına koşu düzenlediği için TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Baba Mehmet Aslan, organizasyona medya kuruluşlarının ilgisinden de memnuniyet duyduğunu belirterek, etkinliğin amacına ulaştığını ifade etti.

Anne Songül Aslan da kadına şiddetin sona ermesini diledi.
Hipodrom müdürü Teyfik Süha Mutlu da Özgecan Aslan anısına yapılan koşunun gelecek yıllarda da programa alınması için çaba göstereceklerini kaydetti.

Adana ve İzmir hipodromlarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Özgecan Aslan adına kupalı koşu düzenlenmişti. Adana'da gerçekleşen koşunun organizasyonuna, Özgecan'ın ablası Beste ve kardeşi Barış Aslan da katılmıştı.
Koşunun kupası, TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol tarafından abla Beste Aslan'a verilmişti.
Kaynak: AA