Gıda Çalıştayı Gaziantep'te Yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinasyonunda yürütülen, KOBİ Ç‡alışŸan ve İşŸverenlerinin Küresel Ekonomideki DeğŸişŸimlere Uyum YeteneğŸinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında, "Gıda Sektörü LJalışŸtayı" gerçekleşŸtirildi.

OrtadoğŸu Fuar Merkezi'nde düzenlenen, GAPFOOD ve GAPTARIM fuarlarıyla, sektör paydaşŸlarının ve ilgili bakanlıklar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşŸlarından konusunda uzman konuşŸmacıları bir araya getiren çalışŸtayda, gıda sektörü ele alındı.
LJalışŸtayın açılışŸ konuşŸmasını gerçekleşŸtiren TOBB Avrupa BirliğŸi Projeleri Sorumlusu Burcu Atılgan, KUYAP ve çalışŸmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
AçılışŸ konuşŸmasının ardından, KUYAP Projesi Konsorsiyum Lideri DoğŸan İncesulu "KOBİ'ler İçin Uyum YeteneğŸi", TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 9. Dönem BaşŸkanı Petek Ataman "Gıda MühendisliğŸi ve Politikalar", Ankara ǜniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden Prof. Dr. ErdoğŸan GüneşŸ "Gıda Sektörünün Ekonomik Durumu ve GeleceğŸi", Gaziantep ǜniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram "Gaziantep Gıda ve Gıda Makinaları Sektörü", Kümelenme Stratejisi Uzmanı Yeliz LJuvalcı, "Gıda Sektöründe Kümeleme Stratejileri ve Devlet Destekleri" konularında sunum yaptı.
 
Kaynak: AA