Sağlık Müsteşarından Şanlıurfalı Aileye Bebek Ziyareti

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde bebekleri doğan bir aileyi evinde ziyaret etti.

Sağlık Müsteşarından Şanlıurfalı Aileye Bebek Ziyareti

Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Kamu Hastaneler Birliği Kurum Başkanı Zafer Çukurova, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran ve şube müdürleri ile birlikte Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde bir süre önce bebekleri dünyaya gelen bir aileyi ziyaret etti. Ziyarette Müsteşar Duran ve beraberindeki heyete kahvesi ikram eden aile, doktorları şikayet etti. Daha önce şikayette bulunmadıkları halde Başbakanlıktan da gelindiğini ve aynı şikayetleri ilettiklerini anlatan aile, doktorların hastalara gerekli ilgiyi göstermediğini ve gerekli bilgileri vermediğini söyledi.

Hastane fiziki koşulları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten aile, hastalarını dışarıda soğukta beklemek zorunda kaldıklarını ve hastanede refakatçiye izin verilmediğini kaydetti.

Sorunları not aldıran Gümüş ise, tüm hastanelerdeki doktorlara gerekli talimatları vereceğini ifade etti.

Hastanenin fiziki koşullarının Eyyübiye ilçesinde yapımı süren yeni hastane ile düzeleceğini belirten Gümüş, “Bu hastane artık yok olacak. Bitiriyoruz eski hastaneleri. Artık daha rahat konforlu hastane olacak. Refakat ve soğukta bekleme gibi sorunlar tarih olacak” diye konuştu

Bebeğe çeyrek altın takan Gümüş, bu yıl 80 bin hasta ve sağlık personelinin evinde ziyaret ederek, sorunları dinleyeceklerini kaydetti.

Tüm sağlık personeline duyarlı hareket etmeye çağıran Gümüş, hastane idarecilerine de hasta ve yakınları evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinlemeleri çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA