Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu'ndan Vali Vekili Usta'ya Ziyaret

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Usta, Almanya'nın, Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli müttefiklerinden olduğunu belirtti.

Ziyaretin amacının, Almanya ile Türkiye ve özellikle Bursa arasındaki ilişkilere ivme kazandırmak olduğunu ifade eden Usta, şunları kaydetti:
"Bursa'ya genel olarak baktığımızda yaklaşık binin üzerinde yabancı ortaklı şirket var. Bunların 200 civarındaki Alman ortaklığı veya tam sermayeli şirketler olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Bursa'daki yabancı şirketlerin 5'te biri Alman şirketi. Bunun yanında Almanya'ya baktığımızda yaklaşık 2,5 milyon Türk vatandaşımızın ve 80 bin Türk girişimcimiz olduğunu, bu 80 bin girişimcimizin yılda yaklaşık 35 milyar avro gibi bir ciro yaptığını ve 400 bin kişiye istihdam sağladığını düşündüğümüzde işçi olarak giden Türk vatandaşlarımızın orada Almanya ekonomisine ciddi anlamda katkı koyduklarını düşünmekteyiz. Bunun yanında yılda 6 milyon turist Almanya'dan Türkiye'ye geliyor. 20 bine yakın Alman vatandaşımız Türkiye'de ikamet ediyor."
Bursa'nın görev alanında bulunmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Wolke ise "Bursa, Türkiye için çok önemli bir merkez. Bursa'da ekonomik şartlar çok güçlü. Alman şirketlerinin de çok önemli yatırımları var ve yatırım yapmak isteyen şirketlerimiz de var. Bursa ile Hessen arasında ilişkiler artarak devam etmekte ve ortak projeler yürütülüyor" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA