Yozgat’ta 324 Kişi Sürü Yönetimi Kursuna Katılıyor

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İşkur tarafından 12 ilçede Sürü Yönetim Kursu açıldı.

Yozgat’ta 324 Kişi Sürü Yönetimi Kursuna Katılıyor

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü kapsamında, küçükbaş hayvancılığın problemleri arasında yer alan Çobanlık mesleğini daha cazip hale getirmek, küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilir olmasına katkı sağlamak amacıyla 23 Şubat 2015 tarihinde eş zamanlı olarak Yozgat’ın 12 ilçe merkezinde 120 saat 15 iş günü süresince 324 kursiyere yönelik Sürü Yönetimi Elemanı Kursları başlatıldığı bildirildi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Özgür Memiş, Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesinde amacın, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyo güvenlik uygulamalarına hakim olma gibi teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgilerde verildiğini söyledi.

Geçen yıl il genelinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı" kurslarında 179 kursiyere kurs verildiğini hatırlatan Memiş, “ 2015 yılı planlamamızı geçen yıl yaparak 23 Şubat 2015 tarihinde il merkezinde ve ilçelerimizde kurslara başlamış bulunmaktayız. Bu yıl 324 kursiyerin bu kurstan faydalanmasını planlanmıştır. Ayrıca, sürü yönetimi elemanı eğitimlerinin karşılığında geçerliliği olan bir belge verilecektir. Belge sahibi kişilerin çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması ve bakanlığımız hayvancılık desteklemelerinde bu eğitimi alan kişileri istihdam eden işletmelere destekleme yapılması planlanmaktadır. Konu bu yönüyle de ayrı bir önem kazanmıştır.

Sürü Yönetimi kurslarını, ilimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için gelişmesi adına önemsiyoruz. Tüm kursiyerlerimizin kurslara katılımının ve devamının sağlanması için gereken tedbirlerin zamanında alınması ve öğretici personelin eğitimler konusunda hassasiyet göstermelerini ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olmaları gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA