Yunanistan'dan, Alman Basınında Çıkan Haberlere Yalanlama

Yunan hükümeti, mali programın uzatılması konusunda Avro Bölgesi toplantısı için gönderdiği belgeyi sonradan değiştirdiğine ilişkin Alman basınında yer alan haberleri yalanladı.

Yunanistan Başbakanlık Bürosundan yapılan açıklamada, Alman basınında çıkan Avro Bölgesi toplantısı için hatayla yanlış belge gönderildiği ve daha sonra bunu düzeltmek için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i telefonla aradığına ilişkin haberleri "hayal ürünü senaryolar" olarak nitelendirdi.
Açıklamada, "Bazılarının hastalıklı kuruntuları provokasyon sınırına ulaşıyor. İftira içeren sızıntıların gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.
Yunan medyasında, Alman Bild gazetesine dayandırılarak verilen haberlerde, Yunan hükümetinin Brüksel'e önce yanlış bir belge gönderdiği, daha sonra bunun önceki hükümet ile varılan anlaşmadaki maddelere daha yakın olan başka bir belge ile değiştirildiği iddia edilmişti.
Yunanistan Başbakanı Çipras, dün Almanya Başbakanı Merkel ile 50 dakika süren bir telefon görüşmesi yapmış, Çipras görüşme sonunda twitter hesabından yayımladığı mesajında, Merkel ile olan telefon görüşmesinin olumlu bir atmosferde Yunanistan ve Avro kuşağının karşılıklı yararı yönünde geçtiğini belirtmişti.

Kaynak: AA