Azerbaycan'da Kayıp İşçilere Çiçekli Anma
Azerbaycan’da Hazar Denizi’ndeki "Güneşli" petrol sahasında cuma gecesi çıkan yangında kaybolan işçiler karanfillerle anıldı.

Eyleme katılan vatandaşlardan Yakubeli Şükürov, "Bu olayda Azerbaycan’da büyük bir kayıp yaşandı. Bir Azerbaycan vatandaşı olarak kaybolan işçilerin ailelerine ve yakınlarına yardım etmek bizim borcumuz. Herkesi bu insanlara yardım etmeye çağırıyorum” dedi.
İlqar Hüseyinli isimli vatandaş ise, "Vatanımızın, milletimizin başı sağolsun. Azerbaycan’ın başı sağolsun. Bu konunun ciddi şekilde araştırılmasını istiyoruz. Bu facianın sebepkarları varsa onlar cezalandırılsın. Denizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cesetleri bulunsun ve en azından ailelerine teslim edilsin” ifadelerini kullandı.
“GÜNEŞLİ” PLATFORMUNDA YANGIN
Azerbaycan’da 4 Aralık Cuma gecesi etkili olan şiddetli fırtına Hazar Denizi’ndeki "Güneşli" petrol sahasında faciaya yol açtı. Fırtına sebebiyle oluşan dev dalgalar Güneşli havzasındaki bir petrol platformunu vurdu. Dalgaların yol açtığı kaza sonrası çıkan yangın sırasında platformda bulunan 63 işçiden 33’üne ulaşılırken, kurtarma çalışmaları sırasında 1 işçi denize düşerek hayatını kaybetti. 29 işçiye ise hala ulaşılamadı.
Hazar Denizi’ndeki arama-kurtarma ve yangını söndürme çalışmaları hava ve denizden sürdürülüyor.
