Ahmet Kekeç: Kemal Bey’in tuhaf arkadaşları

Star yazarı Ahmet Kekeç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun barikat kuran teröristlere "arkadaş" demesini köşesine taşıdı.

Ahmet Kekeç: Kemal Bey’in tuhaf arkadaşları
Ahmet Kekeç: Kemal Bey’in tuhaf arkadaşları
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde çatışma ortasında kalarak hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin evini ziyaret ettikten sonra skandal bir açıklama yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, barikat kuran teröristler için 'Arkadaş' ifadesini kullanmıştı. Star yazarı Ahmet Kekeç, CHP liderinin bu açıklamasını köşesine taşıdı. 'Kemal Bey'in tuhaf arkadaşları' başlıklı bir yazı kaleme alan Kekeç, Kılıçdaroğlu'nun o sözlerini derinlemesine inceledi. 

Kekeç'in köşe yazısında bazı bölümler şöyle:

KURMAK / KAZMAK
* Bazen ifade biçiminiz ele verir sizi... Sözcük tercihleriniz bilinçaltınızı ortaya serer... “Arkadaşlar” hitabı bunun tipik örneği. Çokça anlayış barındıran bir ifade bu... Çok mu abartıyorum bilmiyorum ama “hendek kurmak” ifadesi de aynı şekilde... “Kurmak” dediğiniz zaman, yapılan işe farklı bir anlam yüklemiş oluyorsunuz. “Olumlu” bir eylemi anlatan bir ifade bu; “inşa etmek”, “meydana getirmek” gibi... Evet, belki fazla abartıyorum ama “hendek kazmak” denseymiş, daha doğru olacakmış gibi geliyor bana. Hendek, sonuçta, “kazılarak” elde edilen bir menfez...

HENDEK / BARİKAT
* Kurulan (“arkadaşlar” tarafından inşa edilen) hendek gerçekliğinden sonra, “barikat” gerçekliğiyle karşılaşıyoruz ve “Bu kadar bilinçaltı da fazla olmuyor mu birader?” demekten kendimizi alamıyoruz. Eli roketatarlı, yüzü maskeli “gençler” sağa-sola hendekler kazıyorlar, yola mayın döşüyorlar, uzun menzilli silahlarla asker-polis öldürüyorlar... Ortada böyle bir gerçeklik varken, Kemal Bey terör faaliyetini kolaylaştıran hendek-menfez çalışmalarını “barikat” sözcüğüyle yumuşatıyor.

BU İŞE DÜNYANIN HER YERİNDE TERÖR DENİR
* Kemal Bey yol açtığı “lapsus”tan rahatsız olmuş olacak ki, hemen arkasından düzeltme yapıyor: “Hendek kuran arkadaşlar, kişiler...”  İyi de, “arkadaşlıkları” rahatsızlık yaratan ve hemen tavzih mekanizmasını harekete geçiren o kişilerin yaptığı bir de “iş” var. Barikat kurup savunma yapmak dışında bir iş... Hiç de romantik sayılmayacak bir iş... Bu arkadaşlar adam öldürüyor. Bu “iş”e dünyanın her yerinde “terör” adını veriyorlar. Kemal Bey'in bu “iş”e bir itirazı olmayacak mı?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Kekeç: Kemal Bey’in tuhaf arkadaşlarıKılıçdaroğlu, barikat kuranlara 'arkadaş' dedi