Kosova Adli Tıp Ajansı'na TİKA'dan Destek

TİKA tarafından temin edilen Alternatif Işık Kaynağı cihazı törenle teslim edildi

ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Kosova Adli Tıp Ajansı'na cihaz desteğinde bulunduğu belirtildi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, suçlularla mücadelede, parmak izi ve gözle görülemeyecek küçüklükteki kanıtların tespit edilmesi için kullanılan ve değişik dalga boylarında ışık yayan Alternatif Işık Kaynağı (Alternative Light Source-ALS) cihazının temin edildiği bildirildi. Cihaz, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Kosova İçişleri Bakanı Skender Hyseni, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, AGİT Kosova Misyon Şefi Jean-Claude Schlumberger ve Kosova Adli Tıp Ajansı çalışanları katıldı.

Törende konuşan Kosova İçişleri Bakanı Skender Hyseni, Kosova Adli Tıp laboratuvarlarının uluslararası standartları yakalamasında Türk Hükümeti ve TİKA'nın sağladığı desteklerin çok önemli rol oynadığını belirterek, Türkiye Hükümeti ve TİKA'ya teşekkür etti.

Priştine Büyükelçisi Kılıç ise törende yaptığı konuşmada, Adli Tıp Ajansı'nın özellikle adalet sistemi ve hukuk sistemi açısından çok önemli bir kurum olduğunu ve bu kuruma katkı sağlamaktan Türkiye ve TİKA olarak çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Tören, Kosova Adli Tıp Ajansı Müdürü Blerim Olluri'ye standartizasyon belgesinin takdim edilmesiyle ve başarılı çalışmalarından dolayı Kosova Adli Tıp Ajansı uzmanlarına takdirnamelerin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA