Doğu Kudüs'te Saldırı Açıklaması 1 Ölü, 4 Yaralı

İsrail polisi Doğu Kudüs'te "Bıçaklı saldırı düzenleyerek üç İsrailliyi yaraladığı" öne sürülen 2 Filistinliyi vurdu. Filistinlilerden 1'i hayatını kaybederken diğerinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı

İsrail polisi Doğu Kudüs'te "Bıçaklı saldırı düzenleyerek üç İsrailliyi yaraladığı" öne sürülen 2 Filistinliyi vurdu. Filistinlilerden 1'i hayatını kaybederken diğerinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı yazılı açıklamada, "(Doğu Kudüs'ün eski şehir olarak bilinen sur içi bölgesinde) El Halil kapısında 2 Filistinli bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 İsrailliyi yaraladı. Polis saldırganlardan birini vurarak öldürdü, diğerini ise yaraladı. Yaralı İsraillilerden ikisinin durumu ağır" ifadelerini kullandı.

Rosenfeld, Doğu Kudüs'teki "güvenlik önlemlerinin arttırıldığını" belirtti.

Öte yandan olay yerinde buluna  AA muhabiri, olayın ardından İsrail askerlerinin şehrin kapılarını tutarak giriş çıkışlara bir müddet engel olduğunu aktardı.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, ekim ayı başından bu yana İsrail güçleri ve yerleşimcilerce öldürülen Filistinlilerin sayısı bu son olayla birlikte 126'ya ulaştı. Söz konusu olaylarda 20 İsrailli de hayatını kaybetti. Ayrıca "Filistinli saldırgan" zannedilerek  İsrailliler tarafından linç edilen Etiyopyalı bir mülteci de yaşamını yitirdi.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. İsrail inşa ettiği ayrım duvarı ile Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişlerini engelliyor.
Kaynak: AA