Kuşadası'nda Sığınmacıları Taşıyan Botun Batması

Kaybolduğu belirtilen bir çocuğun daha cesedine ulaşıldı, ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde göçmenleri taşırken batan bottan kaybolan çocuklardan birinin daha cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, kurtarılan sığınmacıların kaybolduğunu bildirdiği bir çocuğun daha cesedine ulaşıldığı, böylece ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, Özdere Ahmetbeyli güneyinde Afgan uyruklu 2 göçmenin denizden kurtarıldığı, kurtarılan göçmenlerin botta 15 kişi olduklarını beyan etmeleri üzerine, 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopterinin derhal olay mahalline sevk edildiği kaydedildi.

İlk etapta 3’ü erkek, 4’ü kadın 7 göçmenin sağ olarak kurtarıldığı, 5 göçmenin ise cansız bedeninin denizden alındığının ifade edildiği açıklamada, daha sonra 6 göçmenin daha cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Boğulan göçmenlerin 5’i erkek, 3’ü kadın, 3’ünün de çocuk olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kurtarılan göçmenlerin yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle ifadelerinin alınmasında sıkıntılar yaşandığından toplam göçmen sayısı öğrenilememiştir. Kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlerin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetine devam edilmiş, saat 16.40’ta bir erkek çocuğa ait cansız beden tespit edilerek denizden alınmıştır. Arama kurtarma çalışmalarına halen devam edilmektedir" denildi.

Kuşadası'nda sabah saatlerinde içinde 20 göçmenin bulunduğu bot alabora olmuş, ilk etapta 11 kişi ölmüş 7 kişi de sağ olarak kurtarılmıştı.

Kaynak: AA