Jak-Georgia Karako Çiftinin Öldürülmesi Davası

Beşiktaş Ortaköy'de "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmesine ilişkin iki sanığın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL - Beşiktaş Ortaköy'de "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun öldürülmesine ilişkin iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Farkhodjon ile Gulbakhor Yusupova ve avukatları ile şikayetçi Raika Kamhi ve İzzet Karako'nun avukatları Birsen Baş Topaloğlu ile Muhittin Topaloğlu katıldı.

Duruşmada, dosyaya sunulan bilirkişi raporu okundu.

Olayın yaşandığı evde cinayetin işlendiği sırada sanıklardan Gulbakhor Yusupova'nın, "cinayete ilişkin bir ses duymadığı, sesleri her zamanki tartışma sesi zannettiği" yönündeki savunmasına müşteki avukatlarının itiraz etmesi ve "cinayetin iştirak halinde işlendiğini" öne sürmesi üzerine aldırılmasına karar verilen raporda, cinayet mahallinde sanıklardan Yusupova'nın bulunduğunu belirtiği evin bodrum katından seslerin duyulup duyulamayacağı yönünde tespitler yer aldı.

Raporda, "Olayın yaz ayında yaşanması ve gece çevredeki gürültülerin minimize olmasından dolayı ses dalgalarının gece daha rahat duyulacağı kanaatine varıldığı" ifade edildi.

- "Eşimin bu suçla alakası yok"

Rapora karşı diyecekleri sorulan Kamhi ve Karako'nun avukatları, bilirkişi raporuna katıldıklarını söyleyerek, esas hakkında ayrıntılı beyanda bulunacaklarını ifade ettil. Sanık avukatları ise bilirkişi raporunu incelemediklerini belirterek, beyanda bulunmak için ek süre talebinde bulundu.

Sanık Farkhodjon Yusupova, mahkeme heyetinden söz isteyerek, "Olay aniden gelişti. Maktuller bağırmaya başlayınca ben elimle ağızlarını kapattım. Olayın tek sorumlusu benim. Eşimin bu suçla alakası yoktur" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, atılı suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve yabancı uyruklu olduklarından kaçma ihtimallerinin bulunması gerekçeleriyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Sanık avukatlarına bilirkişi raporunu incelemeleri için ek süre veren heyet, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Beşiktaş'ta "Balmumcu Mediko 2" adlı sitedeki evlerinde 22 Ağustos 2014'te ölü bulunan "Ören Bayan" firmasının kurucularından Jak Karako ve eşi Georgia Karako'nun cinayet zanlısı olarak Farkhodjon Yusupova ile eşi Gulbakhor Yusupova tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, hırsızlık suçundan da yedişer yıl hapis cezası talep ediliyor.
Kaynak: AA