3. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

ANKARA - Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer,  bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'ne, Rosatom’un katılımının Akkuyu’daki kararlılığını göstermesi için kritik önem taşıdığını ifade etti.

Tuncer, yazılı açıklamasında, Rasotom'un, 8-9 Mart 2016'da İstanbul'da gerçekleştirilecek zirveye katılacağını beyan ettiğini belirtti.

Türkiye’nin Ortadoğu’ya nükleer teknoloji transferi için üs konumuna geldiğine dikkati çeken Tuncer, "Rosatom’un zirveye katılımı Akkuyu’daki kararlılığını göstermesi için kritik önem taşıyor. Bu yıl Rosatom hem kendisi hem de tedarik zincirindeki firmalarla birlikte zirveye aktif katılım bildirdi. Bu Akkuyu projesine kararlılıkla devam edeceklerinin göstergesi ve önemli fırsat olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Zirveye  Finlandiya'nın da 7 büyük enerji firmasıyla katılacağını açıkladığını vurgulayan Tuncer, "Finlandiya Nükleer Enerji Derneği, Ortadoğu’daki nükleer projeleri için İstanbul’u giriş kapısı olarak görüyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA