TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya gündem dışı söz alarak, Adana'nın sorunlarına değindi.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmelerin ticari ilişkilere olumsuz etkilerine dikkati çeken Karakaya, narenciye üreticilerinin bu gelişmelerle de bağlantılı olarak sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtti.

Karakaya, narenciye üreticilerinin sorunlarını gidermeye yönelik adımların bir an evvel atılmasını istedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

"AK Parti'nin 17 ve 25 Aralık süreciyle ilgili halka hikaye anlattığını" ileri süren Yüksel, bu hikayenin neresinden tutulursa tutulsun elde kaldığını söyledi.

Yüksel, şunları kaydetti:

"Sayın milletvekilleri '17 Aralık'tan beri bize komplo kurdular, bize darbe yapacaklardı' diyorsunuz. Ama biriniz bile çıkıp 'İçimizde hırsız yok, biz hırsız değiliz' diyemiyorsunuz. Bu süre içinde 4 seçim oldu, meydanlara çıktınız paralel yapıyı kast ederek, 'hırsızlığı mı, hainliği mi tercih edeceksiniz?' diye sordunuz. Biz CHP olarak bu oyunu bozmaya çalıştık. 'Hainlerle hırsızlar arasında seçim yapmak zorunda değilsiniz, CHP var, biz varız' dedik. Ama vatandaşı ikna edemedik. Kabahatliyiz. Kabul, paralel yapının niyeti kötü, paralel yapı çok başka, tamam. Hainlik, hırsızlıktan daha kötü ona da tamam. Tamam da siz içinizdeki hırsızların yargılanmasına neden engel oldunuz? Hırsızlık sizin ahlakınıza göre suç değil mi? Günah değil mi? Bunlar yargılanırsa partide adam kalmayacak diye mi korktunuz?"

Yüksel'in konuşmasına bazı AK Parti milletvekilleri yerlerinden tepki gösterdiler.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de sataşma nedeniyle söz alarak 17 Aralık günü henüz yargılama olmadan suçlama yapıldığını, algı operasyonu gerçekleştirildiğini söyledi.

"Bu olaylar AK Parti iktidarına karşı, milletin iradesine karşı yapılmış bir operasyondu. Bunun için de bu söylemlerinizden alınacak hiçbir şeyimiz yok" diyen İnceöz, yolsuzluk iddialarının Meclis Soruşturma Komisyonunda ele alındığını da hatırlattı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise gündem dışı konuşmasında Türk Kızılayının Suriyeli sığınmacılarla ilgili başlattığı "Görmezden Gelmeyin" yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili Hamzaçebi, kürsüden yaptığı kısa konuşma ile Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi 742'nci vuslat yılı dolayısıyla andı.

Öte yandan MHP milletvekilleri Genel Kurulda yakalarına "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvete hayır" yazılı kartlar taktılar.

Kaynak: AA