Rus Uçakları Türk Semalarında
Rusya, Türkiye’de gözlem uçuşlarına başladı.

GÖZLEM UÇUŞU BAŞLADI
Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'nun Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 15-18 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye'de gözlem uçuşu icra etmeye başladığını bildirdi.
UÇAKTA TÜRKLER DE OLACAK
Açıklamada, Rusya Federasyonu'na ait ASA gözlem uçağı ile gerçekleştirilecek olan uçuş esnasında, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında, uçakta Rus uzmanların yanı sıra Türk yetkililerin de hazır bulunacağı ifade edildi.
YETKİLİLER KONTROL EDECEK
Türk askeri yetkililer uçuş sırasında hangi tür cihazların kullanıldığını ve anlaşmaya uyulup uyulmadığını kontrol edecek. Uçuş güzergahının maksimum 1500 kilometre olacağı kaydedildi.
RUSYA BUGÜNE KADAR TÜRKİYE ÜZERİNDE 32 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ
Açık Hava Sahası Anlaşması'na katılan devletler birbirlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapılmasına olanak sağlıyor. Anlaşmada 34 ülke yer alıyor. Rusya bu anlaşmaya 26 Mayıs 2001'de dahil oldu. Rusya bugüne kadar Türkiye üzerinde 32 gözlem uçuşu gerçekleştirdi.
