Mahalle Ortasına Baz İstasyonundan Vazgeçildi

Köyceğiz’e bağlı Pınar mahallesi Akyaka mevkisi Döküm tepesine özel bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonundan vazgeçildi.

Mahalle Ortasına Baz İstasyonundan Vazgeçildi
Köyceğiz belediyesi, ilgili GSM şirketi ve mahalle sakinlerinden oluşan bir grup arasında yapılan görüşme sonucunda istasyonun yapımının durdurulduğu öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Zekai Karaboğa, “belediye başkanımız ve ilgili firma gerekli görüşmeleri yaptılar, mahalleye baz istasyonunun yapımından vazgeçildiğini söylediler. Bizler baz istasyonunun mahalle içerisine yapılmasına karşıyız. Mesken yerlerine, okula ve mahalledeki restaurantlara çok yakın bir yerde. Burada yaşayanlar için büyük risk. Bu istasyonlar kanser hastalıklarına sebep oluyor. Bu nedenle bölgede yaşayanlar istasyonun buraya kurulmasını istemiyordu. Mahalle sakinlerinin olumlu tepkilerini göz ardı etmeden olumlu yaklaştılar” dedi.

Baz istasyonunun yerleşim yerinin içinde ve okula yakın bir mevkiye kurulmasını protesto eden mahalle sakinleri çalışmaları engellemek için söz konusu alanda nöbet tutmuştu.
Kaynak: İHA