Kuş Cenneti Protokol Üyelerini Ağırladı

Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni gezdi.

Vali Şahin ve Yılmaz, Kızılırmak Deltası'nın doğal güzelliklerini ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerine gezdirerek gösterdi.

Deltadaki çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, "Delta sulak alanları ve barındırdığı canlı türleriyle Türkiye’nin en büyük ve en önemli doğal alanıdır. Deltada toplam 2 bin 200 hektar Ramsar sit alanı ve 5 bin 174 hektar yaban hayatı geliştirme sahası bulunmaktadır. Kış döneminde 100 bin dolayında su kuşunun kışladığı delta, uluslararası ornitolojik bir öneme sahiptir" dedi.

Deltayı turizmin merkezi haline getireceklerini ifade eden Yılmaz, "Konya nasıl ki Hz. Mevlana, Kayseri nasıl Erciyes Kayak Merkezi, Gaziantep sahip olduğu kültürel mirası müzecilikle ön plana çıkarmaya ve bunları turizm değeri haline dönüştürmeye çalışıyorsa biz de Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni ön plana çıkarmaya, turizm değeri haline getirmeye çalışıyoruz. Bu doğal yaban hayatı sahasında kuşlar, sürüngenler, manda gibi büyükbaş hayvanlar bir ahenk içinde bir arada yaşıyorlar. Tabi gölleri, su basar ormanları, leylek ormanını, sazlıklarını, kuşların seremonilerini tanıtarak, turizme kazandıracağız. Kamera ve görüntü sistemleri kuruyoruz. Bu sistemler vasıtasıyla Kuş Cenneti’nden 24 saat canlı yayın yaparak, kuşların yaşamlarını izleteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA