Kayseri Şeker'den Arazi Islah Çalışması

Kayseri Şeker Fabrikası, Yeşilhisar ve Develi ilçeleri arasında çölleşmeye yüz tutan 6 bin 307 dekar mera arazisini ıslah ederek tarıma kazandıracak.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilhisar ve Develi ilçeleri sınır noktasında bulunan Karaağıl bölgesindeki arazide yıllardır ekim yapılmadığını, bu arazinin çoraklaşıp mera özelliğini kaybetmeye başladığını belirtti.

Akay, Kayseri Şeker Fabrikası, Pandoğa ve Panpet şirketleri ile Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ihalesi sonucunda arazinin 25 yıllığına kiralandığını ifade etti.

Tuzlanmaya yüz tutmuş, herhangi bir bitkinin bile bitmesi zorlaşan arazinin öncelikle ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Akay, şunları kaydetti:

"Kayseri Şeker Fabrikası, çiftçilerimiz, Kocasinan Ziraat Odası ile onların temin ettiği traktörlerle arazi sürülmeye başlandı. 6 bin 300 dekar arazinin tekrardan tarıma kazandırılması bizim açımızdan çok anlamlı ve değerli. Kayseri Şeker Fabrikasının yapmış olduğu diğer başarılı faaliyetler arasında bu araziyi tekrardan tarıma kazandırma çalışmalarına önem veriyor, bu konuda zaten İncesu yavaş bölgesinde bulunan Kayseri Şeker Pandoğa çiftliğin karşısındaki arazi Erciyes Üniversitesi ile ıslah ediliyordu. Biz 2 - 3 senedir oradaki ıslah çalışmasını başarılı bir şekilde yürüttük. Orada elde etmiş olduğumuz başarı ve tecrübeyi burada da inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Kaynak: AA