Hayvanseverlerden Sokak Köpeklerine Yardım

Konya’nın Ereğli ilçesinde gönüllü hayvan severler, ilçe çöplüğündeki sokak köpeklerinin karınlarını doyurup, veteriner kontrolünde tedavilerini yaptırıyor.

Hayvanseverlerden Sokak Köpeklerine Yardım
Ereğli ilçesinde hayvan sever Kamuran Akbaş (41) ve Çiğdem Odabaşı (26) ilçenin yaklaşık 20 kilometre dışında bulunan belediye çöplüğüne veteriner hekim eşliğinde giderek, sokak köpeklerine mama verip tedavilerini yaptırıyor. Köpek maması getirerek başta yavrular olmak üzere köpekleri doyurduklarını söyleyen hayvan sever kadınlar, bölgeye belediye ekipleri ile gittiklerini ve hayvanların tedavilerinin de yapıldığını söyledi.



Konu ile ilgili açıklama yapan Kamuran Akbaş, Ereğli’deki sokak hayvanlarını belediye ile işbirliği yaparak doyurmak, beslemek ve tedavilerini yapmak amacıyla gönüllü olarak faaliyetlerimize başladık. Veterinerimiz her şeyle ilgileniyor. Barınağımız faaliyette, tedaviye ihtiyacı olan ve özellikle yavru köpekleri havalar soğuk olduğu için anneleri ile birlikte hayvan barınağına götürüyoruz” dedi.

Belediye çöplüğünün sokak hayvanları için mecburiyetten yaşam alanı haline geldiğini ifade eden Akbaş, “İnsanların biraz hayvanlar konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Onlarında canlı olduklarının farkına varmamız gerekiyor. Köpekleri her fırsatta buraya gelerek besliyoruz. Onların sevgiye de çok ihtiyaçları var. Ereğli halkından duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Haftada en az bir kere buraya geldiğini belirten Akbaş, yavrulara ciğerli makarna getirerek onları doyurduğunu ve her istediğimizde de belediye sayesinde mama getirebildiklerini söyledi.



Çiğdem Odabaşı ise, “Burada köpeklerin beslenmesi için düzenlediğimiz besleme odaklarımız var. Onları düzenleyerek mama ve sularını tedarik ediyoruz. Dışarıdan mama bağışlarımız oluyor. Barınakta yavrularımız var, hepsiyle ilgileniyoruz. Tedavi gerektirecek hayvanlarımızı alıp tedavilerini yaptıktan sonra tekrar doğaya bırakıyoruz. Sadece insanlardan istediğimiz mama ve barınma anlamında hayvanlara destek olmalarıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA