Singapur'a UNESCO Yaratıcı Şehir Tasarımı Ödülü

Singapur, UNESCO tarafından Yaratıcı Tasarım Şehri seçildi.

Channel NewsAsia’nın haberine göre, Singapur, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) içinde bu unvanı alan ikinci şehir oldu.

İletişim ve Enformasyon Bakanı Yaacob İbrahim, yaptığı açıklamada, UNESCO’nun ödülünü almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Singapur’da, halk için yaşamı geliştirecek tasarımlar yapmaya devam edeceğiz. Böylece Singapur’u çok daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

UNESCO Singapur Ulusal Komisyonu Genel Sekreteri Rosa Daniel de ülkenin bağımsızlığının 50. yılında alınan bu sonucun son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Daniel, “Singapur Botanik Bahçesi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmasının ardından şehrin tasarım alanında da benzer bir ödül alması, Singapur’un uluslararası arenada bir kültür şehri olarak tanınması anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Singapur Tasarımcılar Birliği Direktörü Jeffrey Ho ise “Böylesine güzel bir gelişmeden memnuniyet duyuyoruz. Şehrin kazandığı bu unvan Singapur Ulusal Tasarım Merkezi’nin ‘UNESCO Uluslararası Yaratıcı Şehirler’ konseptinin gelişmesine katkısının sürmesine olanak tanıyacaktır" yorumunu yaptı.

Ülkeyle aynı adı taşıyan başkent Singapur bu unvan sayesinde, aralarında Bandung (Endonezya), Budapeşte (Macaristan), Detroit (ABD), Kaunas (Litvanya) ve Puebla'nın da (Meksika) bulunduğu 16 ülkeli UNESCO Yaratıcı Şehirler Birliği’ne katılmış oldu.

Kaynak: AA