Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Taşeronların kadroya alınması sürecinde vekil ebe, hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması
Memiş, Çankırı merkeze bağlı Hasakça köyü Sağlık Evine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen’in girişimleriyle sağlıkta önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

Hükümetin yeni eylem planını olumlu bulduklarını kaydeden Memiş, "64. hükümetin eylem planını genel anlamında olumlu görmekle birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanları açısından eksikleri bulunuyor" diye konuştu.

Vekil ebe ve hemşirelerin kadroya alınması noktasında sıkıntıların bulunduğunu aktaran Memiş, "Taşeron çalışanlar ve asıl işi yapan taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili yapılan açıklamalar ve bununla ilgili eylem planında yer almasının ardından özellikle sağlıkta görev yapan vekil ebe hemşire arkadaşlarımızın, kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın ve aile sosyal politikalarda ek ders karşılığı görev yapan öğretmenlerimizin de bu kadroya alınması en önemli amacımızdı" şeklinde konuştu.

Hasakça köyü sağlık evinde açıklama yapmalarının bir anlamı olduğunu dile getiren Memiş, "Bugün bu sağlık evinde açıklama gereği duymamızın sebebi, bugün sayıları 800 civarında olan vekil ebe hemşire arkadaşlarımız buralarda görev yapıp, buradaki vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Elbetteki asıl işi yapanların kadroya alınması önemli gelişme ama bu işi yapan asıl işi yapan ebe hemşire arkadaşlarımızın da bu kadrodan yararlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Memiş, "Kimsenin uğramadığı bu beldelerde, köylerde arkadaşlarımız can siperane bir şekilde kendi sağlıklarını da erteleyerek sağlık hizmeti sunarken bu arkadaşlarımızın sesi olmak istedik. Bu konuyu toplu sözleşme masasına getirdik. Toplu sözleşmede arkadaşlarımızın, 4C ve üniversite mezunu işçilerin kadroya alınması için bir komisyon kurulması kararı alındı. Taşeronların kadroya alınması sürecinde vekil ebe, hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz. Eğer bu süreçte olmayacaksa 4C ve üniversite mezunları alınmasında bu arkadaşlarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz. Arkadaşlarımız yıllardan beri bu hizmetleri sürdürüyorlar. Birçok haklarını elde ettik, şuanda tek kalan şey kadro konusu" dedi.

Hükümet yetkililerine seslenen Memiş, vekil ebe ve hemşire arkadaşlarına bir müjde verilmesini istedi.

Vekil ebelik yapan Yasemin Kefli ise Çankırı’da bu durumda olan 13 kişi bulunduğunu aktardı.

En ücra köşelerde kendilerinin görev yaptığını dile getiren Kefli, "Bizler sağlık evlerinde, köylerde çalışıyoruz. enjeksiyon, pansuman ve tansiyona bakma gibi günlük rutin işlerimiz var. Bunun dışında gebelik takibi yapıyoruz. Tek başımıza çalışıyoruz. Daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz" dedi.

Kendilerinin asıl işi yapan olduğunu ifade eden Kefil, "Taşeron ve 4C’lilerle hiçbir farkımız yok. Nasıl onlar asıl işi yapıyorsa hiç kimsenin gelmediği bu köylere bizler de gelerek asıl işi yapıyoruz, biz de artık kadromuzu istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA