TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu Açıklaması

"İnsan onurunun korunmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en temel ilkesi olduğu gerçeğinden hareketle ülkemizin insan hakları alanında daha da ileriye gitmesi idealimizdir"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "İnsan onurunun korunmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en temel ilkesi olduğu gerçeğinden hareketle ülkemizin insan hakları alanında daha da ileriye gitmesi idealimizdir" dedi.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşanan savaşlar, terör, ayrımcılık, ötekileştirme ve ekonomik sömürü bizleri her geçen gün temel insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dünya ile karşı karşıya bırakmaktadır" ifadesini kullandı.

Mustafa Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Bireysel hak ve özgürlükleri ve insan onurunu yüceltmeyi temel ahlaki referans olarak kabul eden bir anlayışla dünyadaki bu olumsuz gelişmelere muhatap olmak, yakından takip etmenin ötesinde sesimizi yükseltmek ve idealinde ihlalleri ortadan kaldırmak durumundayız. İnsan onurunun korunmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en temel ilkesi olduğu gerçeğinden hareketle ülkemizin insan hakları alanında daha da ileriye gitmesi idealimizdir."

İnsan hakları alanında Türkiye dışında diğer ülkelerdeki gelişmelerin de takip edileceğini aktaran Yeneroğlu, "Özellikle de vatandaşlarımızın, soydaş ve akraba topluluklarımızın yaşadıkları ülkelerde maruz kaldıkları ayrımcılık ve hak ihlalleri konularında yapacağımız çalışmalarla Meclisimizi ve kamuoyunu bilgilendireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Küresel gelişmelerin insan hakları ile ilgili yeni sınavları ortaya çıkardığını belirten Yeneroğlu, "Özellikle de Suriye'deki terör ve iç savaş nedeniyle ülkemize ve batı ülkelerine yönelik devam eden mülteci akımı, milyonlarca kişiyi insan onuruna yakışır bir hayattan mahrum bırakmıştır. Bu durumda komisyonumuz küresel göç hareketlerinin insan hakları açısından sonuçlarının da takipçisi olacaktır" görüşünü dile getirdi.
Kaynak: AA