Att Görevlileri Görev Şehitlerinin Ruhuna Lokma Döktürdü

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Aydın Şubesi görevleri başında hayatını kaybeden meslektaşları ve ülke savunmasında hayatını kaybeden şehitlerin ruhuna lokma döktürdü. Acil tıp teknisyenleri ve teknikerleri olarak önemli bir kamu gçrevini ifa ettiklerini belirten ATT Çalışanları Derneği Aydın Şube Başkanı Mertkan Kolak, görevi başında hayatını kaybeden ATT çalışanlarının da görev şehidi sayılmasının yetkililerden en büyük talepleri olduğunu söyledi.

Att Görevlileri Görev Şehitlerinin Ruhuna Lokma Döktürdü
Aydın Efeler ilçe merkezinde lokma döktürüp lokma ve broşür dağıtan ATT Aydın Şubesi üyeleri acil sağlık hizmetlerinin önemi ve yaptıkları zorlu görev hakkında kamuoyunu da bilgilendirmeye çalıştılar. Kendilerini kutsal bir görevi icra eden sağlık personelleri olarak tanıtan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Aydın Şube Başkanı Mertkan Kolak, “Üzerimizdeki sarı renkli üniformaların bir çok insana hayat ve sağlık hizmeti anlamına geldiğinin, nasıl önemli ve değerli bir mesleki vazifeyi yerine getirdiğimizin bilincindeyiz. 112 hattını arayıp acil yardım isteyen her vatandaşımıza sadece karşılığını aldığımız bir işmiş gibi bakmıyoruz. Nitekim her gittiğimiz vakada bir arkadaşımızın, kardeşimizin, akrabamızın anne ve babamızın da acil bir sağlık hizmetine ihtiyaç duyabileceğinin, hatta belki de gittiğimiz vakanın onlardan biri olabileceğini düşünerek bu mesleği yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan da aynı samimiyeti görmek bizlerin mesleğimizi sevmesinde en büyük etkendir. Bu durumlarda üstüne düşen her sorumluluğun altından kalmış, bir teşekkürü ve duayı duymuş bir meslektaşımın hissedeceği gibi, gurur ve vicdani rahatlık hissetmenin en insani hak olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulum ve şahsım adına açıkça dile getirmeliyim, yıllardır bu mesleği yapan kişiler olarak bu aidiyet ve manevi hissiyat olmadan tam motivasyonda, vazifemizi yapabilmemiz mümkün değildir” dedi.

“112 ÇALIŞANLARI HAK ETTİKLERİ DEĞERİ BULAMAMAKTADIR”

Henüz 20. Yılını doldurmamış Acil Sağlık Hizmetleri sisteminde bu mesleğin daha ileriye gitmesi, gelişmesi için çalışıp çabaladıklarını ve halka en kaliteli ve en hızlı bir şekilde acil sağlık hizmeti sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Kolak, “Çok acıdır ki bilinçsiz ve rant amaçlı girişimler mesleğimizin gelişimini olumsuz etkilemekte, halkın gözünde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları hak ettikleri değeri ve hakkaniyeti bulamamaktadır. Bu nedenlerle, bizlerin de yeri geldiği zaman yaşadığımız sıkıntı ve problemler, gelecek adına endişelerimizi arttırmaktadır. Bunlardan en önemlisi de hiç şüphesiz güvenlik sorunumuz olmuştur. Görevini yaparken sözlü şiddete uğrayan arkadaşlarımız, darp edilen meslektaşlarımız hatta görevi başında insanlara umut olmak, can olmak için çabalarken hayatından olan sağlık personellerimiz var. Açıkça ifade ediyorum ki "Can olmaya giderken,canımızdan olmak istemiyoruz.!.Uzattığımız yardım elinin alkollü şahıslarca, saldırgan hastalarca, empati yapamayan, kötü niyetli kişilerce kırılması istemiyoruz” diye konuştu.

Zor bir görev icra ettiklerini kendilerine şiddet uygulayan kişilere bile sağlık hizmeti vermeye devam ettiklerini ifade eden ATT Derneği Aydın Şube Başkanı Mertkan Kolak, “Tüm vatandaşlarımızdan isteğimizdir, lütfen duyarlı davranın. Bu duyarlılık tüm vatandaşlarımız etkileyecek olan hayati bir sorumluluktur” diyerek “Bu meslek uğruna canımızı ortaya koyup, hayatımızı kaybediyoruz.112 sistemi kurulduğundan bu yana Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan 37 meslektaşımız bu kutsal vazifeyi yerine getirirken hayatını kaybetti. Hiç biri, devlet nazarında şehit sayılmadı. Devlet adına kamu hizmeti veren her personel, görev anında hayatını kaybederse "Görev Şehidi" sayılmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA