Calais'deki Sığınmacıların Yaşam Koşulları İyileştirilecek

Fransa'da Lille İdare Mahkemesi kararına göre, sığınmacıların bulunduğu Calais şehrinin bağlı olduğu PasdeCalais Valiliği, şehre temiz su sağlamak için en az 10 su istasyonu ve 50 tuvalet kuracak

Lille İdare Mahkemesi, Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'deki sığınmacıların yaşam koşulları hakkında açılan davayı karara bağladı.

Dünya Doktorları ve Katolik Yardım isimli sivil toplum örgütleriyle 6 sığınmacının, Fransa hakkında yaptığı şikayeti değerlendiren mahkemenin verdiği karara göre, şehrin bağlı olduğu Pas-de-Calais Valiliği, sığınmacıların kaldığı Calais'ye en az 10 su istasyonu, 50 tuvalet ve bir ya da daha fazla ilk yardım noktası kuracak. Valilik kampın genel temizliğini yapacak ve çöplerin toplanacağı izole bir bölge oluşturulacak.

Eğer valilik, mahkeme kararını 8 gün içinde uygulamazsa geciken her gün için 100 avro para cezası ödeyecek.

İngiltere'ye gitmeye çalışan sığınmacıların yaşadığı Calais'de sığınmacı sayısı ekim ayında iki katına çıkarak 6 bine ulaşmıştı.

Ülkenin en büyük sığınmacı kampının bulunduğu Calais'deki koşullar, sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Calais'de temmuz ayından bu yana İngiltere'ye geçmek isterken çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 20'ye yükseldi.

Pas-de-Calais Valiliği geçen hafta sonu yaptığı yazılı açıklamada, Calais'deki derme çatma çadırlardan alınarak ülkenin çeşitli bölgelerindeki barınma merkezlerine yerleştirilen sığınmacı sayısının 700'e ulaştığını bildirmişti.
Kaynak: AA