Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla iftar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin her yıl geleneksel olarak 10 Muharrem'de düzenlediği "Muharrem İftarı" bu yılda bir restoranda gerçekleştirildi. İftare Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kurum yöneticileriyle Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayının aslına uygun olarak yaşanılması temennisinde bulundu. Çakır, “Muharrem ayı Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesi dolayısıyla unutmamamız gereken ve hüznünü yaşamamız gereken bir ay" dedi.

Muharrem ayının İslam tarihinde olduğu gibi birçok semavi dinde de çok özel bir ay olduğunu aktaran Çakır, şöyle devam etti:

"Duaların kabul olduğu bir ay. Bu ay içerisinde selamlaşma, sadakanın önemi, büyüklerin, ailelerin ziyaretleri önem arz ediyor. Bu ayların birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmasını diliyorum. Hala İslam coğrafyasının birçok noktasında Kerbela’ya benzer olaylar oluyor. İçimizi kanatan, gerçekten çare olamadığımız bir süreç yaşıyoruz. Bizim kendi içimizdeki birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, kardeşliğimizi artırmamız gerekiyor."

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da tüm Müslümanların her zaman Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının hatırasına saygı duyduğunu ifade ederek, "Ehli Beyt’in parlayan yıldızı Hüseyin Efendimizin hatırına saygı duyduk. Bu bizim hüzün günlerimizdir" dedi.​

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Doğan da Türkiye'de 7 Alevi Çalıştayı yapıldığını, Malatya'da da büyükşehir belediyesi tarafından 11 kez Ehli Beyt Sevgisi Paneli düzenlendiğini belirterek, "Tabanda yapılması gereken çalıştay, insanların birbirlerini kucaklamaları, tanımaları, birbirlerine gönül kapılarını açmaları. Bu da bu tür etkinliklerle oldu" diye konuştu.

İftarın ardından Meşeli, dua etti.

Kaynak: AA