Adı Olmayan Bir Sanat Eseri İçin 3 Bin Saat Çalışıyor

30 yıldır uğraştığı sanatına bir isim koymayan sanatçı Birol Sel, bazen bir eser için 3 bin saat çalıştığını söyledi.

Adı Olmayan Bir Sanat Eseri İçin 3 Bin Saat Çalışıyor
Uğraştığı sanat alanında Türkiye’de tek olduğunu söyleyen Sanatçı Birol Sel, en küçük çalışmasına harcadığı zamanın 500 saatten başladığını söyledi.

Çok detay gerektiren bir sanat olduğunu belirten Sel, bu güne kadar yaklaşık 200 eser icra ettiğini ifade etti.

Sanatın sınırlandırılmamasını dile getiren Sel, tabloları kendi yaptığını, isim koymayı da tabloları alan kişilere bıraktığını ifade etti.

ŞAHİN: "BÜYÜLEYİCİ BİR SERGİ"

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen sanatçı Birol Sel’in eserlerinden oluşan "Avrupa Miras Günleri" açılış sergisi Samsun Atatürk Kültür Merkezi galeri salonunda düzenlendi.

Serginin açılışına; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, sanatçı Birol Sel ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Sergide gördüğü çalışmalardan çok etkilenen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Çok farklı ve büyüleyici bir sergi. İsmi olmayan bir teknikle yapılıyor. Birçok yöntem uygulanarak yapılan bir sanat. Birol beye sahip çıkacağız. Samsun’da işlek bir alanda Birol beyin çalışmalarını yapabileceği uygun bir ortam sağlayacağız ve insanlarda bu çalışmaların nasıl yapıldığını görmüş olacak" dedi.

SEL: "SANATTA İSİMLENDİRMEYE KARŞIYIM"

Yapmış olduğu çalışmaların bir adının olmadığını söyleyen sanatçı Birol Sel, "Bu sanat benim yıllarımı vererek geliştirmiş olduğum bir teknik. Kesim olarak ‘naht’ sanatı deniliyor ama bu naht sanatının çok uzağında bir iş. Akademik literatürde ismi yok. Bu tabloları kim alıyorsa hangi ismi koymak istiyorsa unu koyabilir. İsim koyma özgürlüğünü o insana bırakıyorum. Tabloyu yaparken ben kendi özgürlüğümü yaşıyorum, isim koyma özgürlüğünü de ona bırakıyorum. Sanatta isimlendirmeye karşıyım. Sanatı sınırlandırmak, sınıflandırmak bana garip geliyor. Bugüne kadar 200 yakın eserim var. Bu 8. sergim. Burada 35 tanesini sergiliyorum. Türkiye de bu tekniği ilk yapan benim. En küçük tabloya harcadığım zaman 500 saatten başlıyor. 3 bin saate çıkan eserlerimde oluyor. Bu da çok detay gerektiren bir sanat olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Sergi 22 Ekim Perşembe günü sora erecek.
Kaynak: İHA